Szolgáltatások

Állapotfelmérés

Az állapotfelmérés során diagnosztizáljuk a fogak és a szájüreg állapotát. A vizsgálat része az OPG felvétel, melynek segítségével láthatóvá válnak a rejtett problémák is.​

A konzultáció során kezelőorvosától megtudhatja a kezelési terv pontos részleteit, ami minden esetben személyre szabott, és igazodik az Ön elvárásaihoz, időbeosztásához és anyagi lehetőségeihez.

Digitális röntgen diagnosztika

Nem kell más intézménybe mennie, ha panoráma röntgenre, illetve CT felvételre van szüksége, hiszen nálunk egy fedél alatt megtalálhatja a fogászati -,  dentálhigieniai kezelést és digitális RTG diagnosztikát!

Fogászatunkban rutinszerűen alkalmazott képalkotó vizsgálati módszer a RÖNTGEN, mint a szakszerű fogászati ellátás első lépése, nélkülözhetetlen a pontos diagnózis felállításához.

Modern, digitális röntgen készülékeket és fogászati CBCT berendezést is használunk, amely a szervezetet kevésbé terheli meg, ugyanis kisebb sugárdózissal készít felvételeket. Ráadásul az analóg felvételekhez képest összehasonlíthatatlanul szebb, részletgazdagabb, pontosabb képet ad. Környezet- és egészségvédelmi szempontból is jobb a digitális röntgen berendezés használata, hiszen nincs szükség veszélyes vegyszerek használatára az előhíváshoz.

Az elkészített felvétel pedig pár másodpercen belül megjelenik a számítógép képernyőjén, ahol egy speciális program segítségével azonnal ki is tudjuk értékelni. Lehetőség van kérdéses területek nagyítására, kontraszt és élesség állítására, távolságok mérésére.

A röntgen felvételeknek digitális formában való tárolása nagyban megkönnyíti a páciensek követését, ami rendkívül fontos a prognózis, valamint a terápia szempontjából. Az elkészült felvételeket kérésre bármikor elküldjük e-mailben vagy CD/DVD-re írva átadjuk. Rendelőnkben többféle intraorális és extraorális röntgen felvétel készítésére van lehetőség.

Rendszeres fogászati ellenőrzés

Az ellenőrzés évente 2x ajánlott. Ezt a látogatást rendszeresen dentálhigiénával kötjük össze, amely megelőzi a fogszuvasodást, fogíny gyulladást és egyéb fogágy betegségeket.

A professzionális szájhigiénás kezelés során egy speciális ultrahangos műszer segítségével eltávolításra kerül a fogkő. A dentálhigiénikus nem fogorvos, képzett szakemberként a fogak és a szájüreg tisztításával, a lepedék és fogkő eltávolításával foglalkozik.

A kezelés alatt sor kerül az elszíneződések eltávolítására, valamint szájápolási tanácsadásra. A tisztítás végén elmaradhatatlan egy fluoridot tartalmazó gél alkalmazása, mely erősíti a fogzománcot.

Esztétikai fogászat

Fogfehérítés

A fogak színének világosítása fehérítő gél segítségével. A kezelésre speciális lámpát használunk, amely növeli a kezelés hatékonyságát. A végső cél a fogak felületéről eltávolítani a kávé, tea, dohányzás okozta elszíneződéseket. Az elszürkült gyökérkezelt fogakat belső fehérítéssel tudjuk világosabbá tenni.

A fogfehérítést kizárólag egészséges, tiszta fogfelszínen lehet elvégezni. Éppen ezért az eredményesség és a legszebb fogszín elérése érdekében a fogfehérítést többnyire megelőzi egy fogkőeltávolítás. A fehérítés megkezdése előtt a szuvas fogakat feltétlenül be kell tömni, a rosszul záró töméseket cserélni kell, ellenkező esetben a fehérítő anyag a fog belsejébe vándorolva a fogbél vissszafordíthatalan irritációját okozhatja. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a fehérítő anyag csak a fogakat fehéríti, a tömések, fopótlások színén nem változtat. Ezért a front régióban, látható helyeken a fehérítés után a már meglévő tömések színe elüthet, így azokat lehetséges, hogy újra kell tömni (a koronát pedig cserélni kell)

Protetika - fogpótlás

Ide tartozik minden olyan eljárás, mely a páciens elvesztett fogait hivatott pótolni. Rendelőnk saját fogtechnikai laboratóriummal rendelkezik, ahol a rögzített hidak és kivehető fogsorok készülnek. Rendelőnk célja, hogy minden páciensünk számára megtaláljuk a megfelelő megoldást. A minőséget és az elérni kívánt természetes hatást nálunk a korszerű módszerek és magas szintű szakmai tapasztalat biztosítják.

Implantológia

A fogászati implantáció a modern orvostudomány fontos vívmánya, amely a hiányzó fogat, fogakat hivatott pótolni.

Konzerváló fogászat

Rendelőnk célja a sérült, szuvas fogak helyreállítása a fogak vitalitásának megőrzése mellett. A konzerváló fogászat fő feladata a fog sérült struktúrájának helyreállítása fogtömés segítségével, annak érdekében hogy elkerüljük a fog eltávolítását.

A fájdalom elkerülése érdekében a kezelést helyi érzéstelenítéssel végezzük. Rendelőnk minőségi fehér fotokompozit anyagokat használ, melyeket színskála segítségével választunk ki, hogy megfeleljen az eredeti fog színének.

A kezelés után mindjárt lehet enni és inni.

Gyökérkezelés

A gyökérkezelés abban az esetben szükséges, ha a fogszuvasodás eléri és károsítja a fogbélüreget. Ha a fertőzött fogbélüreg nincs időben kezelve, gyulladás alakulhat ki, melynek szövődménye granulóm, ciszta vagy fisztula lehet.

Ezek negatívan hatnak az ember egészségügyi állapotára. A kezelés során a fogorvos eltávolítja a fertőzött szövetet, megtisztítja és kitágítja a gyökércsatornákat

Fertőtlenítés és gyógykezelés után hermetikusan lezárja a gyökércsatornákat és kiépíti a fogat eredeti állapotába.

Operáció a 2020-as Koronavírus (Covid-19) karantén idején

Szájsebészet

A szájsebészet a szájüregben történő fogat, csontot vagy lágyszövetet érintő sebészeti beavatkozás. A foghúzás a leggyakoribb ilyen beavatkozás.

Rendelőnkben csak azokat a fogakat távolítjuk el, amelyeket már más módon nem lehet gyógykezelni.

Továbbá gyökércsúcscsonkolással és kinövések eltávolításával is foglalkozunk.

Gyermek fogászat

Legkisebb pácienseink esetében az első látogatást 3 éves kor körül ajánljuk. Célunk, hogy legkisebb pácienseink is félelem nélkül forduljanak hozzánk.

Fontos, hogy az első látogatás a fogorvosnál már azelőtt megtörténjen, mielőtt bármilyen panasz vagy fájdalom jelentkezne. A tejfogakról való gondoskodás épp olyan fontos, mint az állandó fogakkal való törődés.

Dentálhigiénia

A megelőzésben nagy szerepe van a dentálhigiéniának. A fogkő az íny- és fogágybetegségek kialakulásának legfőbb okozója, mely eltávolításának hiánya akár a fogak elvesztéséhez is vezethet. 
 
Klinikánkon prevenció keretein belül igénybevehető az ultrahangos fogkőeltávolítás és polírozás, melynek segítségével eltávolítjuk a fogakon lévő fogkövet.
 
Előzze meg a fogakon lerakódott lepedékben és a fogkövön lévő baktériumok káros hatásait, amelyek nem csak a fogakra, de az egész szervezetre negatív hatást gyakorolnak!

Fogkőeltávolítás

A fogkőeltávolítás az esetek túlnyomó többségében minimális kellemetlenséggel jár, de szükség esetén az egész kezelés elvégezhető érzéstelenítésben is.

Megfelelő szájhigiénével a foglepedék távol tartható, de a fogkő már csak fogorvosi műszerekkel távolítható el.

A fogkőeltávolítás során elsőként megtisztítjuk a fogakat egy ultrahangos eszközzel a rajtuk lévő lerakódásoktól, ehhez szükség szerint kézi műszereket is használunk.

Ezt követően a fogakat lepolírozzuk, hogy mindenhol tökéletesen sima felszíneket kapjunk, melyen sokkal nehezebben telepszik meg újra a fogkő.

Segítünk megismerkedni az egyéni szájhigiéne eszközeivel és módjaival. Megtanítjuk a helyes fogmosást és a fogselyem használatot és személyre szabott fogápolási tanácsokat adunk.

fogköves fog
Minden fogászati kezelés elején fogkőeltávolításra kerül sor

Professzionális fogfehérítés

A fogfehérítést kizárólag egészséges, tiszta fogfelszínen lehet elvégezni.

Éppen ezért az eredményesség és a legszebb fogszín elérése érdekében a fogfehérítést többnyire megelőzi egy fogkőeltávolítás.

A fehérítés megkezdése előtt a szuvas fogakat feltétlenül be kell tömni, a rosszul záró töméseket cserélni kell, ellenkező esetben a fehérítő anyag a fog belsejébe vándorolva a fogbél vissszafordíthatalan irritációját okozhatja. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a fehérítő anyag csak a fogakat fehéríti, a tömések, fopótlások színén nem változtat. Ezért a front régióban, látható helyeken a fehérítés után a már meglévő tömések színe elüthet, így azokat lehetséges, hogy újra kell tömni (a koronát pedig cserélni kell).

A helyesen végzett fogfehérítő kezelés biztonságos, a fogakat egyáltalán nem roncsoló eljárás.

Scroll to top